Doba roušková

Přichází krásné, teplé a slunečné počasí. Většina z nás se již nemohla dočkat až sundá zimní svršky a vystaví kůži slunečním paprskům. Zimní svršky jsme sice odhodit mohli, ale museli jsme si bohužel obličej zahalit rouškami. Pleť díky ochranným prostředkům dostává opravdu zabrat.

 

Citlivá a podrážděná pleť 

Mnoho lidí v současné “rouškové” době řeší problémy s pletí. Dokonce i ti, kteří s ní neměli nikdy problém.

Pleť není stavěná na dlouhodobé a téměř neprodyšné zakrytí. Objevují se různé vyrážky, přesušení a zčervenání. Je tedy nutné o ni správně a hlavně pravidelně pečovat. Teď to platí víc než kdy jindy. I normální pleť se díky ochranným prostředkům může chovat jako citlivá.

Základem je čištění pleti, které zbaví pleť nečistot a připraví pleť na další péči. Poté je vždy nezbytné nanést denní krém. Ten chrání pokožku před nepříznivými vlivy prostředí a zmírňuje projevy podráždění. Na noc opět pleť očistíme a naneseme noční krém, kterým dodáme kůži potřebné živiny. Pro citlivou a podrážděnou pleť je vhodná např. řada Toleriane.

Výborným doplněním běžné péče jsou bezpochyby masky. Velmi prospěšné složení mají masky značky Belathena. Kombinace kolagenu, kyseliny hyaluronové a beta-glukanu je pro citlivou a podrážděnou pleť hotový zázrak. Zmírní podráždění a navíc pleť bude více hydratovaná a pružnější.

“Injekci” živin a odolnost vůči nepříznivým vlivům prostředí dodá přípravek Mineral 89.

Nesmíme zapomenout ani na sluneční ochranu. Zejména části, které vykukují zpod roušky. Pleť je po zimě na první paprsky velmi citlivá a snadno dojde ke spálení.

 

Výživa pro pleť 

Dobrou kondici pleti dodáte správnou a vyváženou stravou. Pomocníkem pro krásnou pružnou pokožku je kolagen.

Další nezbytnou látkou pro dostatečnou hydrataci pleti je kyselina hyaluronová.

N-Medical

V neposlední řadě je třeba dodávat stravou dostatek vitamínů a minerálů. Dbát na dostatečný pitný režim. Vyvarovat se nadměrné konzumaci alkoholu, sladkostí, slaných pochutin a smažených jídel.

Vhodné je i podpořit činnost jater. Jednoho z nejdůležitějších detoxikačních orgánů. Čisté tělo= čistá pleť.

 

Pár slov na závěr 

Kvalitní péčí a výživou lze zmírnit problémy způsobené nošením roušek. Nezapomínejte ani na pravidelnou očistu roušek. Nebojte se vyrazit do přírody. Sundejte roušku a zhluboka se nadechněte. Kyslík je potřeba a pohyb na čerstvém vzduchu vám přidá v této těžké době na psychické pohodě.

Zákaznická linka (+420) 778 437 811