Recenze: Dýňový olej – zdraví do vaší kuchyně

Dýňový olej je nejen vynikající ingrediencí pro přípravu chutných jídel, ale zároveň zdrojem mnoha prospěšných látek pro naše tělo. Rozhodli jsme se ho vyzkoušet na „vlastní chuťové buňky“ a podělit se s vámi o náš názor a tipy.

U nás v lékárně rádi pečeme a vaříme. Vždy tu na stole najdete nějaký koláč či jinou dobrotu a každý může ochutnat. Je to skvělá strategie, jak zahnat špatnou náladu a dobře se naladit do práce. Tentokrát jsme si řekli, že v lékárně společně vyzkoušíme produkt z vlastní nabídky - TOPVET Dýňový olej.

 

TOPVET Dýňový olej 250 ml, cena 148 Kč

Dýňový olej a jeho pozitivní vlastnosti

Dýňový olej patří k nejpopulárnějším produktům značky TOPVET. Tento rostlinný olej lisovaný za studena v sobě skrývá velkou dávku prospěšných látek. Jak a čím vším nám prospívá?

 Obsahuje široké spektrum minerálů, například měď, železo, hořčík a draslík.

 Je zdrojem vitamínu C, B1 a B2.

 Vašemu tělu dodá důležité nenasycené mastné kyseliny.

 Doporučuje se při problémech s močovými cestami a prostatou.

 Konzumací dýně a dýňového oleje výborně posílíte svoje zdraví a imunitu.

 Olej je vynikající k dochucení studených pokrmů. Tepelnou přípravou by se znehodnotily jeho vlastnosti.

Upečeme, naolejujeme, pochutnáme si

Využili jsme toho, že je dýňová sezóna v plném proudu a sklidili ze zahrádky naší lékárnice Jany dýni Hokkaidó. Tato odrůda dýně má sytou sladkou chuť a výraznou barvu.

Recept je zcela jednoduchý – dýni, brambory, cibuli a celer nakrájíme na kostky a rozprostřeme na plech. Dle vaší fantazie přidejte cokoliv, co máte rádi. Skvělé jsou bylinky, které krásně provoní jídlo i celou kuchyň. My jsme použili rozmarýn. Nakonec zakápneme olivovým olejem a sójovou omáčkou. Pečeme na 200 stupňů Celsia, dokud nejsou brambory měkké.


Servírujeme a ochutnáváme!

A jdeme na to. K pečené zelenině jsme si nakrájeli čerstvou chia bagetku a dýňový olej jsme rozlili zvlášť na talířek, abychom v něm mohli bagetku a zeleninu namáčet. A jak našemu týmu z lékárny chutnalo?

 

Výrobce TOPVET v popisu uvádí, že má olej výraznou oříškovou chuť a vůni. Začněme tedy pečlivě krok po kroku - přivonět, poválet na jazyku, vnímat všemi smysly... A výsledek?

„Voní po oříškách, ale chutná po rozmarýnu.“

Jana (Magistra, lékárna Typos)

Ale protože Jana zbožňuje rozmarýn a cítí ho všude, je toto hodnocení poněkud zkreslené:) Ostatní z týmu si oříškovou chuť pochvalovali.
Lékárnice Adri byla nadšená a jeden dýňový olej si rovnou pořídila domů:

„Naprostá delikatesa! Výborný s pečenou Hokkaidó dýní, s čerstvou zeleninou i jen tak samotný s bagetkou.“

Adri (Magistra, lékárna Typos)

Každý ale máme jiné chuťové buňky. Sabča, která chystá vaše objednávky, uzavřela ochutnávku upřímnými slovy:

„S čerstvou zeleninou mi tento olej moc nechutná, musela bych si zvyknout. Na bagetce je to lepší.“

Sabča (Objednávky a expedice, lékárna Typos)

 

Lékárnice Dana a Jana vesele ochutnávají

Vyzkoušejte také!

Zkoušíte rádi nové věci? Nebo je dýňový olej běžnou součástí vaší kuchyně? Napište nám svůj názor na email info@lekarnatypos.cz, na náš facebook nebo se stavte přímo k nám do lékárny!
Vzkaz za nás: Po ochutnávce olej určitě s radostí doporučujeme - je chutný, zdravý, voňavý a za dobrou cenu. To se nám líbí.

Chci TOPVET Dýňový olej

Zákaznická linka (+420) 778 437 811