Obrňte své tělo

Krásné, teplé a slunečné počasí je nenávratně pryč. Vzpomínky z dovolené zakrývá mlha. Podzimní mlha. Sychravé počasí je tu. Bakterie a viry útočí ze všech stran. Pro naše tělo nastává období, kdy bude muset vytasit své obranné štíty.

Imunita

 

Imunita 

Imunita je schopnost těla odolávat útokům virů a bakterií, a také všem cizorodým látkám, se kterými se v prostředí setkáme. Imunita se nejvíce vyvíjí v prvních třech letech života. Úkolem imunity je zasáhnout vždy, když je ohroženo naše zdraví. Pokud to nazveme hodně jednoduše, je to náš osobní strážce, který bedlivě dohlíží na náš zdravotní stav. Jakmile je zdraví ohroženo, spustí se kaskáda reakcí, které mají za cíl zlikvidovat „nepřítele“. Těchto reakcí probíhá v těle denně nepředstavitelné množství. Imunita nikdy neodpočívá, a proto je nutné, aby byla v dobré kondici a nedovolila, abychom onemocněli.

 

Jak pomoci imunitě

Výživa a celkový životní styl má velký vliv na fungování a kvalitu imunity. I sebelepší imunita ale někdy své obranné mechanismy vyčerpá a onemocníme. V takovém případě je třeba imunitnímu systému pomoci, aby nemoc snáze porazil. Jednoduše řečeno, abychom se rychleji uzdravili.

 

Vitamíny a minerály

Céčko, béčko, déčko, zinek… Vitamíny a minerály jsou pro tělo nezbytné látky, které mimo jiné zajišťují správné fungování imunity.

Samozřejmě jsou nejlepší v přirozené formě. Bohužel kvalitního ovoce a zeleniny není v zimním období tolik. Naštěstí je na trhu dostupná celá řada vitaminových přípravků, které nám potřebné látky dodají.

 

Imunoglukany

Tyto zázračné látky jsou skvělými pomocníky v období nachlazení a chřipek. Stimulují imunitu, takže poté lépe odoláváme nemocem. Velmi bohaté na obsah imunoglukanů jsou houby hlíva ústřičná a reishi.

 Hlíva ústřičná

Probiotika

Probiotika jsou prospěšné střevní bakterie. Možná se ptáte, co mají probiotika společného s imunitou? Většina imunity je uložená právě v našich střevech. Pokud máme ve střevech správné bakterie, máme i silnou imunitu. Zejména při léčbě antibiotiky je nutné probiotika dodávat, abychom dodali do střev zpět „přátelské“ bakterie. Ovšem není na škodu si čas od času udělat probiotickou kúru.

 

Enzymy

Imunitní systém může příznivě ovlivnit i užívání enzymů. Zástupcem přípravků s obsahem enzymů je registrovaný léčivý přípravek Wobenzym. Účinek tohoto přípravku se objeví až po delší době užívání, ale je klinickými studiemi prokázaný.

 

Nezapomínejte na děti

Právě děti jsou častými nemocemi ohroženy nejvíce. Jejich imunitní systém je „v tréninku“.

Rozhodně není dobré dítě úplně izolovat z kolektivu ze strachu, že onemocní. Imunitní systém dětí potřebuje „potkávat“ bakterie a viry, aby se proti nim naučil bojovat.

Spíše dejte dítěti svačinku v podobě ovoce nebo zeleniny, nechte ho pořádně vyběhat na čerstvém vzduchu. A pokud se náhodou objeví nějaká ta nemoc, můžete jejich imunitě pomoci vitamínovými přípravky ve formě sirupů nebo želatinových bonbonů. Nebo zvolte, pro posílení dětské imunity velmi účinné, přípravky s obsahem imunoglukanů.

Imunoglukan

 

Pár vět na závěr

Těchto pár bodů vám může pomoci lépe odolávat nemocem a zbavit se únavy, která je v tomto období velmi častá. Navíc unavené tělo není schopné se tak dobře bránit a je větší riziko, že vás překvapí nějaká choroba.

 

  1. Dbejte na kvalitní stravu s dostatkem vitamínů a minerálů. Dodávejte tělu tekutiny. Očišťujte tělo od škodlivin.
  2. Otužujte se.
  3. Choďte na procházky. Sportujte.
  4. Relaxujte.
  5. Nezapomínejte na dostatek spánku.
Zákaznická linka (+420) 778 437 811