Poradíme, jak na správnou regeneraci pleti po létě

Léto je obdobím, kdy si užíváme sluníčka, koupání, teplých večerů a dalších radovánek. Někdy se nám tak stane, že nezbývá čas na péči o naši pleť. Nyní se léto chýlí ke konci a pokožka obličeje je unavená. Potřebuje tedy zregenerovat a připravit na podzimní počasí a zvýšené stresové podněty. Přečtěte si, jak vaší pleti navrátit zdraví a pružnost.

 

Pokožka obličeje je vystavena mnoha nepříznivým vlivům a dříve podléhá stárnutí. Léto je pro ni obzvláště perným časem - opalovací krémy, slaná nebo chlorovaná voda, voděodolné líčení – to vše naší pleti ubližuje, tvoří se více vrásek a pleť ztrácí svou pružnost. Pojďte všechny letní prohřešky napravit řádnou regenerací!

Abychom si co nejdéle uchovali svěžest a elasticitu pokožky, je nutné o pleť pečovat již od mládí. Prevence proti stárnutí pokožky je nadmíru důležitá. Není radno nic zanedbat, protože pleť nám to později vrátí a napáchané škody se těžko odstraňují. Doporučujeme začít s cílenou péčí o pokožku již od věku 20 let.

Jak na správné ošetření pleti

Soustavná péče je důležitá nejen v tom případě, kdy trpíte nějakými problémy s pletí, ale zpomaluje také proces stárnutí. Jak tedy na to? Ideální každodenní péče spočívá v několika krocích, které je dobré opakovat každé ráno a večer.

  1. Pořádně vyčistit
    Měli bychom začít čistícím mlékem, které odstraní největší nečistoty – make-up, pot, kožní maz a ostatní povrchové nečistoty. Pokud máte mastnější pleť, použijte raději gel.
  2. Tonizovat
    Za pomoci tonika či pleťové vody pleť dočistíme, osvěžíme a vyrovnáme její správné pH. Dávejte pozor na obsah alkoholu, který vysušuje a může vaší pleti ublížit.
  3. Hydratovat
    Je vhodné používat denní a noční krém. Denní krém pleť hydratuje a chrání před nepříznivými vlivy. A když po náročném dni ulehnete, noční krém pracuje na výživě a obnově vitality pleti. Nezapomínejte krém aplikovat i na krk!
  4. Oční okolí
    Oči a jejich okolí jsou velice citlivá oblast, proto je vhodné použít zvláštní přípravky. Pro váš svůdný pohled užívejte speciální oční krém či gel. Nanášejte je opatrně, vynechejte pohyblivé oční víčko a řasy. Pozor také na to, aby se vám přípravek nedostal přímo do oka.

Podzimní kosmetika – důraz na hydrataci a výživu

Přechod z léta do podzimu přináší také jiné požadavky na přípravky pro ošetření pleti. V létě vám stačil lehký hydratační krém. Váš podzimní krém by měl mít ale hutnější strukturu a více vyživovat.

Kromě kvalitního krému je vhodné aplikovat výživné pleťové masky a revitalizační séra pro denní i noční použití. Vaší pleti se tak lépe navrátí ztracená hydratace a zmírní se dopady letního ostrého sluníčka. 

Při výběru přípravků je vhodné poradit se s lékárnicí či dermoporadkyní, které vám pomohou zvolit ten správný produkt pro váš typ pleti.
Nevíte, jaký máte typ pleti? Přijďte k nám, naše lékárnice vám rády poradí!

Pigmentové skvrny

Pokud se vám na obličeji objevily větší pigmentové skvrny, řešením jsou krémy sjednocující barevný tón pleti. Vyrovnávají také pigmentové nerovnosti. Díky těmto krémům bude vaše pleť rovnoměrně zbarvená bez pigmentových skvrn.

Náš tip: Ani na podzim nezapomínejte na ochranu proti slunci!

I podzimní slunce má ještě sílu, proto v případě delšího pobytu venku použijte krém s UV faktorem a chraňte se před škodlivým zářením.

Jídelníček, vaše zdraví a pohoda

Vaše krása a zdraví vychází zevnitř. V létě jsme si dopřávali mnoho dobrot. Změňte nyní svůj jídelníček, zkuste jíst pravidelně, přidejte zeleninu a ovoce a omezte smažená jídla, alkohol a rychlé cukry. Nezapomínejte dostatečně pít, nejlépe čistou vodu. Pravidelně se hýbejte, to vám udělá dobře nejen na těle, ale i na duši. Pokud neradi cvičíte ve fitku, nejste fanouškem běhu ani vás neláká nic jiného, zkuste chůzi. Po náročných podzimních dnech si vaše tělo žádá i odpočinek - dopřejte si tedy dostatek spánku.

Přejeme vám pěkný podzim, užívejte posledních teplých paprsků slunce a budete-li cokoliv potřebovat, náš tým je tu pro vás. Zavolejte nám na telefon 778 437 811 nebo přijďte na konzultaci do naší lékárny.

Přijďte k nám do lékárny!

Zákaznická linka (+420) 778 437 811