Zpátky do školy v plné síle

Prázdniny pomalu končí a děti se vrací do škol a školek. Zvláště pro prvňáčky a děti ve školkách to může být zátěž nejen na psychiku, ale i jejich zdraví. Pojďme se společně podívat na to, jak pomoci dítěti s novým školním rokem a jak zatočit s případnými nezvanými hosty.

Každý rodič to zná. Dítko přijde do kolektivu ostatních dětí a za nedlouho donese domů rýmu a kašel. Kontakt s ostatními ale děti potřebují a budují si tak kolektivní imunitu. Tady hraje důležitou roli péče o imunitní systém. Základem je zdravá strava a pohyb. Na pomoc můžeme přizvat i doplňky stravy vhodné pro děti.

Také si můžeme na rovinu říci, že dnešní potraviny bývají často chudé na živiny, z důvodu vyčerpané půdy. Proto je fajn sáhnout po kvalitních multivitamínech a podpořit správné fungování dětského organismu.

Začínající sychravé podzimní počasí, kumulace dětí v kolektivu, prostory bez dostatečné cirkulace vzduchu, málo kyslíku, nízká vlhkost a nízká ionizace vzduchu jsou ideálním místem pro množení mikrobů a šíření infekcí.Na vyšší infekčnosti se také podílí stres ze školy, který děti mohou zažívat. I stres ze školy oslabuje imunitní systém a organismus se stává náchylnějším k nemocem.

Před nástupem do kolektivu a při pobytu ve školce či škole je důležité posílení imunitního systému.

Posílit imunitu dítěte můžeme:

 - vhodnou fyzickou aktivitu dostatečným odpočinkem

- vyváženou stravu

- dodržování hygienických zásad

Někdy to ale nestačí, proto je dobré sáhnout po kvalitních multivitamínech nebo přípravcích a podpořit správné fungování dětského organismu.

Doporučujeme např. sirup Imunoglukan, kapsle Imunoglukan které jsou vhodné pro děti od 3let. I vitamíny mohou dětem chutnat a těšit se na další denní dávku, sladké mlsání v podobě želé bonbónů VibovitJamieson Multi KidsRakytníček a lízátka Sambucus je úplná pecka pro vaše školáky a školčata, děti je milují.

Vše a ještě víc zakoupíte u nás na e - shopu www.lekarnatypos.cz

Zákaznická linka (+420) 778 437 811