Chřipka a nachlazení

Zbavte se chřipky a nachlazení. S příchodem chladných měsíců nastává i období chřipek. Nemoc ale většina z nás podceňuje, a často i zaměňuje s obyčejným nachlazením. Chřipka ale přitom může mít u citlivých jedinců až fatální následky. Víte, jak ji poznat a léčit, abyste ji úspěšně překonali? Poradíme Vám.

Chřipka i nachlazení jsou velmi častá virová onemocnění.

NACHLAZENÍ

Začíná tak nevině, škrábáním v krku, rýmičkou, kašláním a najednou jsme ve stavu, kdy nám dělá problém polknout i naše nejoblíbenější jídlo, z nosu nám teče jako z protrhnuté hráze, nebo se naopak cítíme jako při potápění, a ten proklatý kašel nás ani vyspat nenechá.

CHŘIPKA

Je něco jako sestra nachlazení. Má obdobné příznaky, ale udeří na nás rychleji, silněji a déle nás trápí. Typická je pro ni: silnější bolest hlavy, svalů a kloubů, suchý dráždivý kašel hned od počátku, a aby toho nebylo málo, přidružuje se obvykle horečka nad 38°C. Proto není divu, že je pro ni příznačný, rychlý úbytek sil. Toto vše nás může provázet 7-14 dnů, citlivější jedince i déle.

Jak se bránit?

Nejlepší je samozřejmě prevence (předcházení). Tzn. posilovat svůj imunitní systém, aby byl neustále připravený a silný nás chránit. Základem je pestrá strava (ovoce, zelenina, celozrnné výrobky…….), k tomu dostatek pohybu a nezapomínat ani na pitný režim (nealkoholický J). Neméně důležitou roli hraje odpočinek. Taková návštěva sauny, lázní nebo jen horká vana a relaxace u oblíbené knížky dělají mnoho.

Imunitu můžeme podpořit i různými preparáty:

ImunoglukanLipo C AskorGreen Idea ChagaSupradyn

Dalším pomocníkem při posilování imunitního systému nám může být Echinacea (Třapatka) nebo Hlíva ústřičná.

Pravidelný přísun ovoce a zeleniny můžeme ještě podpořit multivitamínovými doplňky stravy např. CentrumSpektrum…a dalšími.

A co když chřipka nebo nachlazení přece jenom propuknou?

Potom,zejména u chřipky, platí klidový režim na lůžku, dostatek tekutin a teplo. Neméně důležitý je výběr vhodného léčivého přípravku, který pomůže organismu se bránit. Pokud člověk není zdravotník, tak je vhodné se při výběru obrátit na odborníky, abychom si nemoc zbytečně neprodlužovali. Léčbu můžeme podpořit vitamínem C, zinkovými tabletkami a lipovým čajem

A naše typy když už se nachlazení dostavíOlynthHerbalmed drinkParalenSeptabeneACCSterimar...

Za celý tým naší lékárny vám přeji, ať se vám chřipka i nachlazení vyhýbají obloukem. A kdyby vás přece jen překvapili, a nebo jste jen potřebovali podpořit váš imunitní systém, tak vám v naší lékárně moc rádi pomůžeme.

www.lekarnatypos.cz

 

Zákaznická linka (+420) 778 437 811